SKANDAL U PULI ,SVI PERU RUKE – KRIVAC POZNAT


VEĆ DVIJE GODINE UPOZORAVAM PISANJEM NA BLOGU https://www.facebook.com/bencik1950/ I NA OVOM BLOGU O POGUBNOJ POLITICI IDSa PREMA ISTARSKIM HRVATIMA I REPUBLICI HRVATSKOJ. 

U nizu članaka upozoravala sam na neprihvatljivu politiku IDSa ,poslala nebrojeno mailova na sve relevantne državne institucije od Ureda Predsjednice ,Ureda Premijera do Predsjednika Sabora , do DORHa. i MUPa . Međutim nikakve reakcije nije bilo.

I sada se pokazalo u punoj mjeri koliko je ta pogubna IDSova politika eskalirala.26196397_2004699903188932_3646630274980980310_n

Iz jednog mog bloga poznata je IDSova politika prema srpskoj nacionalnoj manjini koja je privilegirana od strane pulskog gradonačelnika Borisa Miletića ,što je i vidljivo https://wordpress.com/post/hrvatskepraviceblog.wordpress.com/3590 pod naslovom

JE LI UŽIČKO KOLO DOISTA IZRAZ MULTIKULTURALNOSTI ILI PROVOĐENJE MEMORANDUMA SANU 2 U ISTRI

U kojem navodim da se velika sredstva daju Udruzi Srba Istre ,koja usput rečeno nije nigdje registrirana kao udruga ,na adresi koju navode kao adresu Udruge!,Novac se donira  za Dane Srpske kulture koji se odvijaju u srpnju mjesecu po istarskim gradovima Puli,Rovinju ,Umagu i još nekim mjestima.  Tada se u jeku turističke sezone igraju srpska kola po trgovima istarskih gradova  ,neka turisti znaju u koju su zemlju došli.

Da se ne shvati kako sam ja protiv drugih naroda ,drugih vjera i nacionalnih manjina , ne, sve to ne bi predstavljalo problem da se jednako postupa i sa hrvatskim skupinama,hrvatskim pjevačima i da se na isti način tretiraju svi stanovnici Istre,a posebno istarski autohtoni Hrvati.Međutim IDS ovu  gradonačelniku  Pule puna su usta tolerancije,multikulturalnosti ,suživota ,ali samo na riječima ! U stvarnosti  je pun podjela po nacionalnoj osnovi ,vjerskoj osnovi i političkom uvjerenju i stvara nesnosne uvjete za nas koji se izjašnjavamo kao autohtoni istarski Hrvati u Puli i Istri!

Samo jedan primjer: za Dane srpske kulture doniraju se sredstva iz proračuna istarskih gradova ,a za istarski godišnji kalendar Franina i Jurina ,koji izlazi od 1923.godine kao godišnjak zanimljivih članaka za cijelu istarsku obitelj ,nema novaca i prestaje izlaziti ,jer  ga istarska Županija neće više subvencionirati. A zbog čega ? Jer je to kulturna tradicija istarskih Hrvata. Na svaki način  IDS zatire  Hrvatstvo u Istri.

26229975_10215515799034054_6347096690916578321_n

Plakat koji je podijeljen po cjeloj Puli ,najavljuje doček pravoslavne Nove Godine! I to ne bi predstavljalo problem da nije doček organizirala neregistrirana Udruga Srba Istre ,da nije doček u Domu Hrvatskih branitelja i da ne pjeva Boro Drljača ,koji sve Hrvate naziva ustašama i koji je pjevao četnicima u okupiranom Vukovaru! I ne bi bio problem da toj manifestaciji nisu bili pokrovitelji Grad Pula i Istarska Županija. Naravno sada svi peru ruke,nitko nije znao tko je Boro Drljača ( a već je pjevao Srbima u Puli),nitko ne zna da Udruga Srba Istre nije u Registru Udruga RH. Nitko nije  ni pokrovitelj, a Boris Miletić se pravi da pojma nema i slavodobitno na svom FB profilu objavljuje” Kratko i jasno-taj lik Drljača neće nastupiti za doček pravoslavne Nove Godine, Točka”

Pokrovitelj je Grad Pula i da on kao gradonačelnik nije znao tko će pjevati da ,nije znao da je dodijelio novce neregistriranoj Udruzi,koja nije u Registru Udruga RH i da se pravi slavodobitno kako je on spriječio nastup navedenog pjevača,a ne pod pritiskom javnosti!.Ako doista i nije znao red bi bio da podnese ostavku za ovakav skandal ,kao odgovorna osoba koja vodi grad Pulu! donacija zajednici srba istremiletić srbi

Dakle Vijeće srpske nacionalne manjine Istarske županije dobilo je sredstva od gradonačelnika Pule za Svetosavsku akademiju ,da bi mu to Vijeće dodjelilo  “svetosavsku ” poveljuVIJEĆE SRBA

Ni to gradonačelnik Boris Miletić nije znao!

Po gradonačelniku Borisu Miletiću, po županu Valteru Flegu ,koji su bili pokrovitelji manifestacije ,po  braniteljskim udrugama ,po Domu hrvatskih branitelja i tvrtki Pleter ,koja upravlja Domom ,i pored svih ostalih političkih stranaka koje djeluju u Istri ,Boro Drljača bi pjevao u Domu hrvatskih branitelja,  da nisam ja osobno uz potporu portala Kamenjar com digla objavu na FB ,a moji vjerni FB prijatelji podjelili i raširili po internetu i obavjestili javnost.

No na FB postoji satnica kada je sve objavljeno i točno se vidi slijed događaja . moja objava i objava portala Kamenjar je objavljena 4.siječnja u 21,16 h, plakat sam objavila 4.siječnja u 21,44 h. Prozvala sam sve udruge hrvatskih branitelja zašto ne reagiraju 5.siječnja u 01,49 h ,a priopćenje Grada Pule objavljeno je 5.siječnja u 10,00 h ,dok se Boris Miletić oglasio na svom FB profilu 5.siječnja u 09,34 h . Prema prikazanoj satnici vidljivo je da su Boris Miletić i grad Pula objavili priopćenje nakon više od 12 h, nakon pritiska javnosti i još se prave da nisu ništa znali ! Ma mogu misliti !  Izvlače se ! Polititika “šporka ” kaže se u Istri!